Ajankohtaista asuntomarkkinoilta

Birds LKV:n kaikkitietävä Tietotipu on päättänyt jakaa kansalle niitä pomintoja mitä hän eri medioista kokee asuntomarkkinoiden kiinnostavimmiksi. Tänään luvassa viime aikojen Kauppalehdestä ja Hufvudstadsbletista muutama löydös:

Espoon kalleimmat ja halvimmat omistusasunnot löytyvät nyt täältä..

Tilastokeskuksen mukaan, löytyy Tapiolasta Espoon kalleimmat kerrostaloneliöt, joiden keskineliöhinta on ollut 4.931,00 eur (ajankohtaa ei mainita). Halvimmat kerrostaloneliöt löytyvät Viherlaaksosta, jossa keskineliöhinta on ollut 2.379,00 eur. Myös kalleimmat huvilat ja rivitalot löytyvät Tapiolasta kun taas halvimmat Kalajärveltä.

Lähde: Hbl (12.11.2020). Hagalund dyraste stadsdelen. Hufvudstadsbladet, s. 11.

Onko etätyö tullut jäädäkseen - tarvitaanko toimistoja enää ollenkaan?

Trevian Asset Managementin business director Elisa Loitto, kirjoittaa Kauppalejden lukijapalstalla näkemyksistään toimitilojen tulevaisuudesta. Hän nostaa esille, että työnteko ja tämän puitteet on jo vuosikymmenien saatossa monesti muuttuneet, pandemia ei siis tässä suhteessa tuo mitään uutta. Se mikä on tämän hetken kysymys on miten toimistot mukautuvat ns. uuteen normaaliin. Pandemian aikainen etätyöskentely toimi alkuun, mutta myöhemmin ollaan huomattu että arjesta puuttuukin moni tekijä jota ei kotitoimistolla helposti saavuta: yhteishenki, yrityskulttuuri ja uusien työntekijöiden integroiminen osaksi yhteisöä. Loiton mukaan, tulevaisuuden parhaiten työyhteisöä ja yritystä palvelevissa toimistoissa korostuu toimiston sijainti, pääseekö helposti perille käyttämättä julkisia kulkuneuvoja, toimistotilan muunneltavuus, väljyys ja hygienia, etäteknologian mahdollisuudet mutta samalla ollaan totuttu kotitoimiston arvoja kuten viihtyvyys ja vehreys.

Itse (Tietotipu) olen sitä mieltä että etätyöskentelyn suurin haitta on f2f yhteishengen puuttumisen menetetty ns. kahvipöytäkeskusteluiden monesti tuomat suunnittelemattomat, mutta uskomattoman arvokkaat kehitysriihet ja epäviralliset tilannepäivitykset. Yrityskulttuurissa on tärkeää ihmisten keskeinen kanssakäyminen ja kommunikointi. Puhalletaan yhteen hiileen ja saadaan parhaimmillaan toisiltamme hyvää tekemisen energiaa joka varmasti tuottaa tulosta. Toimistoja tarvitaan myös tulevaisuudessa.

Lähde: Loitto, E. (12.11.2020). Toimitilojen on vastattava nopeasti koronatarpeisiin. Kauppalehti, s. B18.